El bisbe emèrit de Sant Sebastià, José María Setién, va morir de matinada als 90 anys d'edat a l'Hospital Donostia de la capital guipuscoana, on es trobava hospitalitzat després de patir un ictus aquest diumenge passat. El seu funeral serà avui a les dotze del migdia a la Catedral del Buen Pastor, segons van confirmar fonts del Bisbat de Sant Sebastià a Europa Press.

Setién estava ingressat a l'UCI de l'esmentat hospital i finalment no va aconseguir superar l'ictus que va patir aquest diumenge i va morir a les dues de la matinada. El seu funeral serà avui a les dotze del migdia en la Catedral del Buen Pastor i serà oficiat pel bisbe de Sant Sebastià, José Ignacio Munilla.

José María Setién Alberro va néixer a Hernani el 18 de març del 1928. Va dur a terme els seus estudis eclesiàstics al Seminari de Vitòria i a la Universitat Gregoriana de Roma, on es va llicenciar en Sagrada Teologia i va obtenir el doctorat de Dret Canònic.

Durant anys va ser docent

Va ser ordenat sacerdot el 29 de juny del 1951. A l'octubre del 1955 va ser designat professor de Teologia Moral al Seminari de Vitòria i a partir del 1960 va ser professor a la Universitat Pontifícia de Salamanca, tant a la Facultat de Dret Canònic com a la de Teologia, de la qual va ser degà.

Durant la seva estada a Vitòria va exercir el càrrec de director espiritual al seminari. Va ser també rector del Col·legi El Salvador, per a vocacions tardanes, a Salamanca. Posteriorment va ser vicari per la Pastoral de la diòcesi de Santander, durant un temps.

El 26 de setembre del 1972 va ser nomenat bisbe titular de Zama Minor i Auxiliar de Sant Sebastià, i va ser consagrat bisbe per Jacinto Argaya a la catedral del Buen Pastor de Sant Sebastià, el 28 d'octubre del mateix any. Des del 17 de febrer del 1979 fins al 13 de gener del 2000 va ser bisbe de Sant Sebastià.