El Butlletí Oficial de la Defensa (BOD) va publicar ahir la reincorporació al servei del guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero, «per imperatiu legal», tot i que al membre de La Manada no se li assignarà destí. D'aquesta manera, s'aplica el mateix procediment, d'acord en aquest cas a la Llei de Règim de Personal de la Guàrdia Civil, que al militar també membre de La Manada Alfonso Jesús Cabezuelo.

En un comunicat, Defensa va explicar que es veu obligada a la reincorporació segons el que disposen els articles 88.2 i 92.2 de la Llei 29/2014. «En el cas concret del guàrdia civil se segueix aplicant la resolució ja adoptada el 29 de juliol de 2016 pel director d'aquest Cos de no atorgar-li cap destí mentre no es dicti sentència ferma o interlocutòria de sobreseïment també ferma», va assegurar el ministeri.

La Justícia té pendent de confirmar si manté en llibertat el guàrdia civil, com la resta de membres de La Manada, després que aquest anés a una oficina de la Policia a Sevilla d'expedició del passaport per a l'obtenció del document.