El Ministeri de Seguretat Pública de Costa Rica va detenir un home de nacionalitat nicaragüenca sospitós d'haver assassinat una turista espanyola dissabte passat a l'àrea protegida de Tortuguero, a la província de Limón. L'home va ser arrestat per agents de la força pública durant la matinada de diumenge a la Barra del Colorado Nord, en un immoble abandonat on estava amagat, segons va informar el director de la Força Pública de la regió Carib, Nelson Barquero, en un comunicat del Ministeri de Seguretat Pública.

El sospitós, un nicaragüenc de 33 anys que es troba en situació irregular a Costa Rica, ja ha estat posat a disposició judicial. La víctima, que va ser identificada com Arantxa López Gutiérrez, tenia 31 anys i va ser trobada sense vida en un sender, amb senyals d'estrangulament, per personal de l'hotel en el qual s'allotjava al costat del seu marit i un grup de turistes. Les autoritats costa-riquenyes van informar del succés l'ambaixada espanyola a Costa Rica el mateix dissabte. Fins allà es van desplaçar familiars de la dona i el personal de l'ambaixada està acompanyant-los i prestant-los assistència, segons fonts de l'Oficina d'Informació Diplomàtica (OID) consultades per Europa Press. L'ambaixada està molt pendent del cas i està en contacte amb les autoritats locals, que són les encarregades de la investigació.

Paral·lelament, aquest dilluns, l'ajuntament de San Fernando de Henares (Comunitat de Madrid) va decretar tres dies de dol per la mort de la jove, que era veïna de la localitat, i va convocar una concentració avui a les 12 del migdia.