El líder independentista escocès Alex Salmond va ser acusat d'agressió sexual per dos membres del seu equip quan era primer ministre. La denúncia va saltar ahir a la llum pública i qui va ser líder del Partit Nacional Escocès va negar immediatament els fets i va anunciar que emprendrà accions legals contra els seus denunciants, que addueixen que les agressions es van produir a Bute House, la residència oficial del primer ministre d'Escòcia, al desembre de 2013. Es dóna per suposat que les denúncies davant la Policia parteixen de funcionaris del Govern després d'una investigació interna.

L'exprimer ministre va publicar un llarg comunicat a Twitter en resposta a les acusacions i va negar que els fets denunciats tinguessin lloc. D'altra banda, un portaveu del Govern va confirmar que Salmond ha iniciat accions legals contra la institució. «Estem limitats en el que podem dir», va explicar una font oficial.

En seu comunicat, Salmond assegurava que, «des de fa molts mesos, i seguint el consell d'un advocat», ha estat avisant la secretària permanent del Govern escocès Leslie Evans que «està faltant a la llei en l'aplicació d'un procediment de queixa presentada més de tres anys després que abandonés el càrrec». «Aquest és un procediment completament injust en el qual ni tan sols se m'ha permès veure i estudiar el cas en contra meva. No m'ha permès tenir accés a les proves», afirmava Salmond.

«Ho he intentat tot, fins i tot ofertes de conciliació, mediació i arbitratge legal per resoldre aquest assumpte de forma adequada i amistosa», va continuar, «però tots els meus esforços han estat rebutjats». «La secretària permanent m'ha negat el contacte amb cap funcionari actual, molts dels quals podien presentar proves en la meva defensa i haver-me permès l'accés a la documentació que em permetria afrontar la denúncia», va afegir.