Agents de la Guàrdia Civil van desenvolupar una operació contra un grup d'empreses del sector immobiliari a Mallorca que, presumptament, han comès una estafa amb la venda d'habitatges que podria afectar dos centenars de persones. Durant el dia es van produir diverses detencions dels presumptes responsables de la trama. Aquesta operació, que està sota secret judicial i que persegueix principalment trobar diners i documentació, va incloure diversos escorcolls en un total de sis negocis de Mallorca i en uns altres dos de Barcelona. S'estima que la quantia d'allò estafat a més de 200 afectats superaria els 3 milions d'euros, segons van explicar fonts de la investigació.

En la investigació participen agents de la Guàrdia Civil de la Policia Judicial, Seguretat Ciutadana de la Comandància de Palma, Delinqüència informàtica i del Servei Cinològic (unitat canina). Concretament, s'investiguen les vendes fraudulentes sobre el pla d'habitatges per a les quals més de dos centenars d'afectats haurien aportat per avançat diferents quanties en forma de senyal.

Les promocions d'habitatges no han arribat a construir-se i als interessats no se'ls ha tornat els diners, segons van denunciar diversos d'ells.