El president turc, Recep Tayyip Erdogan, va tancar ahir la seva visita a Alemanya a Colònia, on va inaugurar una mesquita envoltat de policia i amb mostres tant a favor com en contra.

En la tercera etapa de la seva visita de tres dies pel país teutó, el líder turc va assistir a la inauguració d'una imponent mesquita de l'associació islàmica germano-turca Dibit, un acte que no va comptar amb la presència de cap autoritat federal o local.

La cerimònia d'inaguració es va haver de celebrar a l'interior de l'edifici, perquè es va prohibir fer-ho a l'exterior pel temor a la presència de molts seguidors del polític.

Qui sí que va rebre el mandatari van ser centenars de persones de col·lectius kurds i moviments de l'esquerra alemanya amb lemes com «Erdogan, no ets benvingut».

La visita d'Estat d'Erdogan a Alemanya ha estat envoltada de polèmica des que va arrencar dijous. Divendres es va reunir amb la cancellera Angela Merkel i amb el president federal d'Alemanya, Frank-Walter Steinmeier, que li van demanar que es respectin la llibertat de premsa i els drets humans al seu país.