La Policia de Turquia centra la seva investigació sobre la desaparició del periodista Yamal Jashogi, que va ser vist per última vegada el 2 d'octubre quan acudia al consolat de l'Aràbia Saudita a la ciutat turca d'Istanbul, en set sospitosos, segons el diari local Hurriyet. Les imatges obtingudes de dues càmeres de seguretat als voltants del consolat saudita a Istanbul mostren els set sospitosos prop de l'edifici governamental. La cadena de televisió NTV va explicar que tots els sospitosos van ser vistos entrant al consolat només mitja hora abans que Jashogi. A més, van abandonar la zona tres hores després.

Els sospitosos es van desplaçar posteriorment en dos vehicles les matrícules dels quals podrien ser obtingudes per la policia. Informacions prèvies assenyalaven que els agents s'havien centrat en quinze ciutadans saudites que van arribar al país en dos avions el mateix dia de la desaparició. Un dels avions va ser registrat per la policia abans d'abandonar el país per dirigir-se a Dubai. Tots dos tenien com a destí final Riad, la capital de l'Aràbia Saudita.

Jashogi roman en parador desconegut des de fa una setmana, quan va entrar al consolat saudita a Istanbul per gestionar uns documents. Les autoritats saudites asseguren que va abandonar posteriorment l'edifici, però la seva promesa no ha tornat a tenir notícies seves.

Un alt responsable de seguretat turc, citat pel New York Times, va dir que les autoritats turques han arribat a la conclusió que Jashogi va ser assassinat al consolat per ordres al més alt nivell de la Casa Reial saudita, ja que una operació d'aquest tipus només podria ser autoritzada a aquest nivell.