12 de octubre de 2018
12.10.2018

La troballa de dos cossos més eleva a 12 les víctimes dels aiguats a Mallorca

Les tasques de rescat se centren en localitzar el nen de cinc anys desaparegut, la mare del qual va morir arrossegada per l'aigua després de salvar la seva altra filla Els equips d'emergències no descarten que hi hagi més victimes Els Reis visitaran avui la zona afectada per les tempestes

12.10.2018 | 00:08
Veïns netegen els carrerrs enfangats de Sant Llorenç de Cardassar.

Els equips de rescat van localitzar el cadàver d'una dona i un home a primera hora de la tarda. Les víctimes, que no van poder ser identificades, coincideixen amb l'edat de la parella alemanya desapareguda i, a més, els seus cossos es van trobar a la zona on va aparèixer el cotxe amb els efectes personals dels germànics. Per tot això, podria tractar-se de dues de les tres persones que romanen desaparegudes, ja que segueix sense trobar-se el nen de cinc anys. Unes mil persones segueixen treballant en les tasques de recerca i en la neteja dels carrers de Sant Llorenç després de la riuada. El portaveu de la Guàrdia Civil, Francisco Molina, va explicar que el vehicle de la parella d'alemanys, veïns de la zona, va ser trobat ahir.

És un Ford Focus que va aparèixer amb les portes obertes i diversos efectes personals. La hipòtesi amb què treballen els agents és que tots dos es van veure sorpresos per la riuada, van decidir baixar del turisme i van acabar sent arrossegats pel corrent. Els treballs de rastreig se centren entre Pula i Artà, on han trobat el cadàver de l'onzena víctima de la riuada, una dona encara pendent d'identificar. A més, segueix la recerca del nen de cinc anys que va desaparèixer amb la seva mare, la farmacèutica de Manacor Joana Lliteras. El cadàver va ser trobat ahir a Son Carrió. La dona circulava per Sant Llorenç al costat de dos dels seus fills i va aconseguir posar fora de perill la major, de vuit anys. Ella i la petita van ser arrossegats per l'aigua. El rastreig s'estén tant a Son Carrió com a la bocana del torrent a s'Illot, a més d'en una franja marítima de 600 metres lineals. De moment, Artur és la prioritat.

Desenes d'efectius terrestres, bussos, gossos, helicòpters i vaixells rastregen les zones inundades i el mar a la recerca del menor. Després de la troballa dels cadàvers de dues persones, probablement una parella d'alemanys de 61 i 63 anys entre Artà i Canyamel, Artur és l'única persona oficialment desapareguda després del desastre. Els serveis d'emergències temen, però, que pot haver-hi més víctimes a les quals encara ningú ha trobat a faltar. De moment, són 12 les persones mortes.

El nen viatjava amb la seva germana de vuit anys i la seva mare en un Hyundai negre quan la crescuda del torrent els va sorprendre a Sant Llorenç. Estaven a la rotonda de la sortida cap a Son Carrió quan la dona, alarmada per la gran quantitat d'aigua, va trucar per telèfon el seu marit.

Li va explicar el que estava passant, però la comunicació es va tallar de forma abrupta. La Joana va tenir temps de treure del cotxe la seva filla gran. Un home estranger va agafar la nena per evitar que el corrent l'arrossegués. La mare i el nen petit no van tenir la mateixa sort, i el testimoni va observar impotent com eren engolits al costat del seu vehicle per la riuada.


Després del 12-O

Els Reis visitaran aquest divendres les zones de Mallorca afectades per les inundacions després de la tradicional recepció que oferiran al Palau Reial amb motiu del Dia de la Hispanitat, segons han informat fonts de Sarsuela.

Felip i Letizia tindran així l'oportunitat de conèixer de primera mà l'estat en què ha quedat la zona assolada per les fortes pluges, que van provocar la mort de dotze persones i per les que encara hi ha un nen de cinc anys desaparegut.

Els Reis es desplaçaran fins a Mallorca un cop finalitzi la recepció que oferiran al Palau Reial amb motiu del 12 d'octubre, a la qual, com és tradició, acudiran representants de l'Estat, expresidents i membres de la societat civil espanyola. El monarca ja va tenir oportunitat de parlar aquest dijous per telèfon amb la presidenta de Balears, Francina Armengol, per interessar-se pels efectes provocats per les inundacions.Espanya té un total de 1.342 àrees de risc potencial significatiu d'inundació. Les Balears compten amb 43, diverses d'elles a la zona afectada pel desbordament, aquest dimarts, del torrent de Sant Llorenç.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook