Tres refugiades que van aparèixer mortes dimecres a Grècia a pocs metres de la frontera amb Turquia van ser assassinades a sang freda per algú experimentat, segons els resultats de l'autòpsia divulgats ahir.

L'informe no aclareix definitivament si es va tractar d'una execució per part de radicals islàmics o un assassinat perpetrat per traficants de persones, però permet deduir que els autors no actuaven per primera vegada, a la vista de la destresa dels apunyalaments.

Segons fonts de la investigació citades pels mitjans locals, el cadàver de la major de les tres dones, d'uns 35 anys, presentava una sèrie de ferides que demostren que va intentar defensar-se dels seus agressors, mentre que les altres dues, possiblement en edats entre els 15 i 21 anys, van ser degollades sense poder presentar resistència.

A la frontera turca

Les tres dones van ser trobades amb les mans lligades a només 50 metres de la frontera amb Turquia, a l'extrem nord-oriental de Grècia, però possiblement portaven ja tres o quatre dies mortes.

De moment es desconeix la identitat i procedència, però es creu que podrien provenir del Magrib o d'algun país àrab.

El riu Evros és un antic corredor per al trànsit de persones que s'ha reactivat arran de la crisi de refugiats de 2015.

Les autoritats turques van segellar el 2016 les rutes pel mar Egeu, desviant el flux a vies alternatives.