Les autoritats de l'Aràbia Saudita estarien preparant un informe que reconeixeria que la mort del periodista Yamal Jashogi, desaparegut el 2 d'octubre, va tenir lloc a l'interior del seu consolat a Istanbul durant un interrogatori, segons fonts citades per la cadena de televisió nord-americana CNN. Una d'aquestes fonts va assenyalar que aquest informe conclouria probablement que l'operació va ser duta a terme sense que hi hagués permís d'un superior i que els responsables respondran davant la justícia. Una altra font va destacar que el document està encara sent preparat i va advertir que el contingut del mateix podria canviar abans de la seva possible publicació.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar hores abans que es conegués l'existència d'aquest informe que el rei Salman d'Aràbia Saudita li havia traslladat en una conversa que no tenia cap informació sobre el possible parador del periodista. «Em sembla que podrien haver estat assassins solitaris, qui sap», va manifestar Trump a la Casa Blanca, sense aclarir quines proves tenia per apuntar aquesta possibilitat més enllà del «desmentit contundent» del rei.

Un grup de funcionaris saudites i turcs van entrar ahir al consolat per iniciar la investigació conjunta sobre la desaparició deJashogi, un periodista crític amb Riad. L'Aràbia Saudita va concedir permís per investigar l'edifici per intentar dissipar els dubtes que suscita la desaparició, després que diversos mitjans hagin informat que Turquia té proves que el periodista va ser assassinat dins el consolat.

Segons una columnista del diari Habertürk, Sevilay Yilman, la Policia investiga el moviment sospitós de fins a 15 persones entrant i sortint de l'edifici el 6 d'octubre. Un amic de Jashogi hauria denunciat que el cos del periodista va ser dissolt en àcid a l'interior del consolat.