Noves filtraciones sobre el que va passar al consolat àrab a Istanbul durant la visita del periodista Jamal Khashoggi estableixen que el van matar, el van despullar, van donar la seva roba a un doble portat expressament des d'Aràbia Saudita i aquest va sortir a passejar pel centre d'Istanbul. Imatges de les càmeres de seguretat permeten veure un individu, membre de l'«esquadró de la mort» de 15 sospitosos de l'assassinat del periodista, passejant amb la seva roba. El vídeo «sembla mostrar l'home sortint del consolat per la porta de darrere, portant la roba de Khashoggi, una barba postissa i ulleres», assegurava la CNN.

El mateix home va ser vist hores després de l'última vegada que es va veure viu el periodista prop de la coneguda Mesquita Blava, al barri de Sultanahmet, el 2 d'octubre. El seu nom és Mustafa al-Madani, un home al servei de Riad.

Per part seva, el Regne Unit i França van insistir en la necessitat que l'Aràbia Saudita aclareixi urgentment les circumstàncies de la mort del periodista . «Hi continua havent una necessitat urgent d'aclarir què va passar més enllà de la hipòtesi que ha sorgit de la investigació saudita», va dir un portaveu del Govern britànic. En la mateixa línia, el ministre d'Exteriors de França, Jean-Yves Le Drian, va destacar que la mort de Jashogi és un crim greu que ha de ser investigat fins a descobrir tota la veritat.

Pressió d'Alemanya

Paral·lelament, el Govern d'Alemanya va convocar l'ambaixador de l'Aràbia Saudita com a gest de protesta per la mort del periodista al consolat saudita a Istanbul. La portaveu del Ministeri d'Exteriors alemany, Maria Adebahr, va confirmar la citació de l'ambaixador, un dia després que la cancellera, Angela Merkel, anunciés que no autoritzarà més vendes d'armes a l'Aràbia Saudita fins que no s'aclareixin les estranyes circumstàncies que envolten la mort de Jashogi.

Cinc treballadors turcs del consolat d'Aràbia Saudita a Istanbul han declarat com a testimonis en el marc de la investigació per la mort del periodista.