07 de desembre de 2018
07.12.2018
Diari de Girona

Macron blinda París pel temor a un nou esclat de violència dels Armilles Grogues

07.12.2018 | 00:55
Macron blinda París pel temor a un nou esclat de violència dels Armilles Grogues

El govern del president francès Emmanuel Macron va intentar ahir apaivagar els Armilles Grogues per por d'un nou esclat de violència en les protestes previstes per a matí a les principals ciutats del país i especialment a París, que ahir va començar a blindar-se i que tancarà atraccions com la Torre Eiffel, en un clima de descontentament general amb el president francès.

El primer ministre, Édouard Philippe, va reiterar ahir la trucada als Armilles Grogues de tot el país a no congregar-se a París per manifestar-se. L'objectiu no és «prohibir-los que s'expressin», sinó «evitar que caiguin en el parany dels esvalotadors». La presidència gal·la tem «una gran violència» el dissabte, similar a la qual es va produir a París l'1 de desembre i que va donar lloc a imatges espectaculars que van fer la volta al món amb barricades i saquejos de tendes de luxe.

Enfront d'aquesta perspectiva, les autoritats desplegaran «recursos excepcionals» a més dels 65.000 policies i membres de les forces de l'ordre que estaran mobilitzats en tot el país.

D'altra banda, els diputats socialistes, comunistes i de França Insubmisa van anunciar ahir que sumaran forces per presentar una moció de censura contra Macron dilluns que ve per la gestió de la crisi dels Armilles Grogues. El primer secretari del Partit Socialista, Olivier Faure, va explicar ahir que, ara com ara, la iniciativa parlamentària per tirar a Macron del Palau de l'Elisi només compta amb el suport d'aquests tres partits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook