Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest dimarts a Bernardo Montoya, el germà bessó del veí de Laura Luelmo a El Campillo (Huelva), després d'un moviment sospitós i dins de la investigació pel crim de la professora de 26 anys, han informat a Europa Press fonts policials. Aquestes fonts precisen, però, que no hi ha proves definitives de la seva implicació en la mort de la jove professora.

Aquest dimarts, 24 hores després que un voluntari alertés que havia descobert roba de dona, portant a la Guàrdia Civil a trobar el cos de la mestra natural de Zamora, agents de l'Institut Armat han desplegat un ampli dispositiu al carrer del Campillo on vivia de lloguer la jove.

Les citades fonts subratllen que la detenció s'ha precipitat per un moviment sospitós un cop iniciat els registres. Bernat és germà de Luciano Montoya, un veí al qual s'ha descartat com a sospitós del crim perquè el 12 de desembre, dia de la desaparició de Laura Luelmo, es trobava intern a la presó d'Ocaña (Toledo). La presó li va concedir un permís aquest dilluns, el mateix dia que va aparèixer el cos amb senyals de violència.

No obstant, aquest veí, amb un historial de violència cap a les dones, té un germà bessó, Bernardo, que també va complir diverses condemnes per assassinat i robatoris. Aquest segon sí estava en llibertat quan va desaparèixer Laura Luelmo.

Els agents de la Guàrdia Civil estan desplegats des del migdia al carrer Còrdova, on vivia la jove, concretament al número 13. Fonts de la investigació han confirmat que hi havia previst diversos registres, encara que sense concretar en què domicilis o béns.

Cop al cap

El cos de Laura presenta a la primera inspecció ocular un fort cop al cap, a més d'altres senyals d'aparent violència que han de verificar-se amb l'autòpsia que confirmi les circumstàncies que van envoltar la seva mort, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació.

A més d'aquest cop, els especialistes estudien altres senyals de violència amb el dubte encara de si són mostres de l'agressió que va causar la mort de Laura o si són signes de la manipulació que va patir el cos per tractar de ser amagat.

La Guàrdia Civil s'ha marcat com a prioritat la recerca del mòbil de la Laura Luelmo hores després de trobar el cos de la professora. A més, s'investiga l'entorn de la jove zamorana, principalment a veïns considerats d'interès per a la investigació.