L'Oficina Central d'Investigacions Judicials (BCIJ) va arrestar dissabte a Marràqueix un ciutadà de nacionalitat espanyola i suïssa resident al Marroc per la seva suposada implicació en l'assassinat de dues dones escandinaves a mitjans d'aquest mes al municipi d'Imlil (província de El Haouz).

Segons la investigació, l'individu, el nom del qual no s'ha donat a conèixer i a qui només es descriu com un home «d'ideologia extremista i violenta», és sospitós d'ensenyar a alguns dels acusats en aquest cas «eines de comunicació a través de les noves aplicacions i practicar amb armes de foc», segons va informar la BCIJ en un comunicat.

La investigació també revela «la seva adhesió a les operacions de reclutament de ciutadans marroquins i subsaharians per executar plans terroristes al Marroc», dirigits contra «interessos estrangers i elements de les forces de seguretat». El sospitós està ara a disposició de la Fiscalia antiterrorista per «oferir llum sobre tots els actes criminals i plans terroristes que volia perpetrar o executar», establia la nota.

Fonts de l'Oficina d'Informació Diplomàtica del Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyol van confirmar que el detingut té passaport espanyol. A més van assenyalar que s'està fent un seguiment consular del cas. En un primer moment es va realitzar el seguiment des del Consolat General de Casablanca, ja que l'arrest es va produir a Marràqueix, però en ser traslladat a Rabat, amb el canvi de demarcació consular, ara el seguiment correspon a la delegació diplomàtica a la capital marroquina.

Els cossos de Louisa Vesterager Jespersen, una jove procedent de Dinamarca de 24 anys, i Maren Ueland, de 28 i originària de Noruega, van ser trobats a primera hora del passat 17 de desembre a les rodalies de la localitat d'Imlil, a la serralada de l'Atles. Altres 19 persones han estat arrestades en relació amb el cas, inclosos quatre sospitosos que haurien jurat lleialtat a l'Estat Islàmic.