09 de gener de 2019
09.01.2019
Diari de Girona

Una dona en coma des de fa 14 anys dona a llum en un centre mèdic d'Arizona

La policia recapta mostres d'ADN de tots els homes propers per intentar trobar el pare i responsable de l'abús sexual

09.01.2019 | 17:07
Una dona en coma des de fa 14 anys dona a llum en un centre mèdic d'Arizona

Una dona que portava 14 anys en coma va donar a llum a finals del mes de desembre en un centre mèdic de la localitat nord-americana de Phoenix (Arizona), la qual cosa ha portat la policia a recaptar diverses mostres d'AND de tots els homes que treballen a les instal·lacions per intentar trobar el pare i responsable, per tant, del delicte d'abús sexual.

La dona, de la qual només ha transcendit que és membre de la tribu apatxe, va donar a llum el 29 de desembre a la Hacienda HealthCare de Phoenix. Les autoritats han obert una investigació per buscar els possibles responsables, si bé el president executiu de l'empresa, Bill Timmons, ja va anunciar aquest dilluns la seva dimissió per l'escàndol.

Un advocat de la família, John Micheaels, ha reconegut que l'entorn de la víctima està "indignat" i "traumatitzat" tant per l'abús en si com per la negligència del personal de la clínica. La família s'ha fet càrrec del nen, que estarà "ben atès", segons una nota recollida per la cadena de televisió CNN.

També ha expressat la seva condemna el president de la tribu apatxe de San Carlos, Terry Rambler. "Quan tens un ser estimat en cures pal·liatives, quan són més vulnerables i depenen dels altres, confies en els seus cuidadors", ha declarat Rambler.

L'empresa responsable del centre mèdic ha lamentat els fets i s'ha ofert a col·laborar amb les investigacions. Les autoritats locals, que han ordenat a la clínica que reforci les seves mesures de seguretat, han revisat les instal·lacions i visitat els pacients per comprovar 'in situ' el seu estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook