22 de gener de 2019
22.01.2019
Diari de Girona

Un atac dels talibans contra una base militar causa 126 morts a l'Afganistan

Almenys tres assaltants haurien mort en l'acció contra un recinte en el qual hi havia 150 persones

22.01.2019 | 00:47
Un atac dels talibans contra una base militar causa 126 morts a l'Afganistan

Un atac perpetrat pels talibans contra una base de les forces especials de la Direcció Nacional de Seguretat de l'Afganistan a la província de Maidan Uardak (centre) va causar almenys 126 morts. Rahman Mangal, portaveu del governador provincial, va assegurar que l'explosió es va produir poc després de les set del matí hora local en un centre d'entrenament que està situat a la localitat de Maidan Shahr.

L'atac va ser reivindicat pels talibans, que van assegurar que un grup de milicians van assaltar la base, en la qual hi havia unes 150 persones. Mangal va afegir que almenys tres atacants haurien mort en el marc de l'assalt a la base.

Diumenge, un grup de milicians talibans va assassinar un agent dels serveis d'Intel·ligència del Govern de l'Afganistan en assaltar una cerimònia de casament en què es trobava la víctima a la província de Helmand, al sud del país.

El representant especial dels Estats Units per a l'Afganistan, Zalmay Jalilzad, va reclamar la setmana passada als talibans que participin en converses directes amb el Govern del país i va destacar que «si volen parlar, es pot parlar, i si volen lluitar, també es pot lluitar».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook