La Fiscalia de Madrid demana tres anys i tres mesos de presó per a l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes per un delicte de falsedat en document oficial en l'anomenat cas Màster. L'escrit d'acusació arriba després que la jutge Carmen Rodríguez-Medel conclogués la investigació i processa Cifuentes, l'exdirector de l'Institut de Dret Públic Autonòmic de la Universidad Rey Juan Carlos (URJC) Enrique Álvarez Conde, la professora Cecilia Rosado i l'exassessora del govern autonòmic Maria Teresa Feito.

Una vegada que es dicti la interlocutòria d'obertura de judici, la causa anirà previsiblement a l'Audiència Provincial de Madrid. Si és així, s'assenyalaria per a d'aquí entre 8 mesos i un any.

El Ministeri Públic considera l'exdirigent madrilenya inductora de la falsificació d'una acta sabent que era necessària una defensa del Treball de Fi de Màster (TFM) «que mai es va produir» i que va exhibir a diversos mitjans i xarxes socials «per evitar les nefastes conseqüències polítiques a les quals hauria d'enfrontar-se».

Per altra banda, el Consell de Govern de la Comunitat de Madrid ha formalitzat l'extinció del polèmic Institut de Dret Públic (IDP) adscrit a la Universidad Rey Juan Carlos on va cursar el seu màster Cifuentes, que ja va ser tancat per la pròpia universitat a principis de curs. Aquest tràmit administratiu completa l'extinció d'aquest òrgan que estava adscrit a la URJC i que va dirigir el catedràtic Enrique Álvarez Conde.