El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va suggerir que les forces del seu Govern detindran Juan Guaidó si compleix la seva promesa i torna a territori veneçolà, argumentant que contra ell es van dictar mesures judicials que li impedien viatjar a l'estranger. Guaidó va creuar a peu la frontera cap a Colòmbia el cap de setmana i va assistir dilluns a Bogotà a la reunió del Grup de Lima, en la qual va ser reivindicat com a «president encarregat» de Veneçuela davant de l'«usurpador» Maduro, que ha denunciat un intent de «cop d'Estat».

Guaidó, president de l'Assemblea Nacional, va anunciar el seu desig de tornar a Veneçuela, tot i que va dir ser conscient dels «riscos». El ministre d'Exteriors colombià, Carlos Holmes Trujillo, va plantejar fins i tot la possibilitat d'«actuar col·lectivament» en cas d'amenaça contra la integritat de Guaidó o la seva família.

Per altra banda, la cadena de televisió Univisión va denunciar que un dels seus equips encapçalat pel presentador Jorge Ramos va ser retingut al palau presidencial a Caracas després que Maduro aturés una entrevista indignat amb les preguntes que li estava formulant Ramos. L'equip finalment va ser posat en llibertat i ja ha estat deportat, però les autoritats es van quedar amb part del material gravat.

Per part seva, els serveis migratoris de Colòmbia van elevar a 320 el nombre de militars veneçolans que han creuat la frontera i abandonat les files chavistes, a la recerca d'un «suport» que es dirimeix «cas per cas», segons el director general de Migració, Christian Krüger Sarmiento.