El Consell de Ministres va aprovar, a proposta de la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, la concessió d'un préstec de l'Estat a la Tresoreria General de la Seguretat Social per un import de 13.830 milions d'euros. Segons va informar el Ministeri en un comunicat, l'objectiu del préstec és proporcionar «cobertura adequada» a les obligacions de la Seguretat Social i possibilitar l'equilibri pressupostari de la mateixa.

En concret, del total dels diners prestats, la Seguretat Social lliurarà 7.500 milions d'euros per abonar la nòmina doble de més de 9,7 milions de pensionistes, que al juliol perceben la paga ordinària i extraordinària. L'alliberament tindrà de data límit l'1 de juliol de 2019.

Segons va recordar Treball, entre juny i novembre, la Seguretat Social abona una nòmina ordinària i extraordinària de les pensions, que suposa un desemborsament que supera els 18.000 milions d'euros i que pot generar «tensions de liquiditat al sistema».

Els altres 6.330 milions es faran servir per abonar també les pagues ordinàries i extraordinàries al mes de novembre. La data límit en aquest cas serà l'1 de desembre de 2019.

El Ministeri apunta que aquesta concessió del préstec realitzada «assegura el pagament puntual de les pensions i permet a la Seguretat Social planificar amb suficient antelació la disposició de recursos necessaris per fer front a aquests desemborsaments extraordinaris».