Astúries comptabilitza un total de 47 incendis forestals a 24 municipis, dels quals vuit estan controlats, i 39 actius -18 amb personal d'extinció i 17 en seguiment i revisió contínua-, segons informació actualitzada pel Servei d'Emergències del Principat d'Astúries (SEPA). Els incendis actius estan als municipis d'Aller, Amieva, Belmonte de Miranda, Cangas de Onís, Cangas del Narcea, Grado, Laviana, Lena, Llanera, Llanes, Mieres, Onís, Oviedo, Parres, Peñamellera Alta, Piloña, Ponga, Quiros, Ribadesella, Salas, Sobrescobio i Valdés.

El conseller de Presidència i Participació Ciutadana va explicar el pas a situació 2 del Pla d'Incendis Forestals del Principat d'Astúries (Infopa), fase que ja implica la intervenció de mitjans de la UME. El Pla d'Incendis es va activar el passat dijous 28 de febrer en situació 0, després que comencessin a proliferar els focs el dissabte 23 de febrer.

Les tasques d'extinció es concentren als focs localitzats als municipis de Cangas de Onís, Lena, Llanes, Onís, Parres, Piloña, Salas i Valdés, sent el de Sales el més greu de tots, amb més de 500 hectàrees cremades.

Els focs s'estan propagant amb rapidesa com a conseqüència de les fortes ratxes de vent que estan afectant el territori asturià. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va alertar que aquestes condicions se seguiran produint avui al sud-occident, la Serralada i Pics d'Europa. El govern autonòmic va assegurar que l'evolució dels focs és «favorable».