Informes del servei d'intel·ligència de Corea del Sud i fotografies preses per satèl·lits analitzades per la pàgina web especialitzada 38North han confirmat que Corea del Nord ha començat a rehabilitar una de les seves principals bases de coets, el complex de Sohae, que se suposava havia de clausurar després de l'acord entre el president nord-americà, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, a Singapur.

Pyongyang havia començat, de fet, a desmantellar aquestes instal·lacions l'any passat coincidint amb les primeres converses entre els dos dirigents, però aquest procés es va paralitzar de la mateixa manera que el diàleg i ara s'està revertint, en un signe de l'empitjorament de les relacions bilaterals que s'ha agreujat després de la fracassada cimera del Vietnam. La cita de Hanoi es va celebrar el 27 i 28 de febrer, i va concloure amb l'abandó precipitat de la reunió per part de Trump.

Situat al nord-oest del país, no lluny de la frontera xinesa, Sohae va entrar en funcionament a finals de la dècada passada i va ser l'escenari del llançament de coets espacials els anys 2012 i 2016, que van aconseguir col·locar sengles satèl·lits locals en òrbita.

Per part seva, el president dels Estats Units va assenyalar que estaria «molt decebut» amb el líder nord-coreà si les informacions sobre els presumptes treballs de reconstrucció de les instal·lacions de llançament de míssils al país asiàtic fossin certes. «Estaria molt, molt decebut amb el president Kim», va afegir Trump, abans d'assenyalar que «no crec que hagi d'estar-ho», però que «caldrà veure què passa». «Ho analitzarem, finalment serà resolt», va manifestar.