Agents del Servei Bolivarià d'Intel·ligència Nacional (Sebin) van detenir l'advocat Roberto Marrero, cap del despatx del president de l'Assemblea Nacional i autoproclamat president encarregat de Veneçuela, Juan Guaidó, i el diputat de Voluntat Popular Sergio Vergara. Un portaveu del president del Parlament veneçolà va explicar que agents del Sebin es van emportar Vergara i Marrero després d'haver arribat a casa seva a l'est de Caracas per a un escorcoll.

Guaidó va retreure al Govern de Nicolás Maduro que arresti els seus col·laboradors més propers perquè no s'atreveix a detenir-lo. «Com que no poden empresonar el president encarregat, busquen capturar els propers», va assegurar Juan Guaidó en una roda de premsa concedida en el marc d'un acte per entregar medicines a Caracas. Guaidó va descriure Marrero no només com la seva mà dreta a l'escena política, sinó com «un amic». «I el règim ho sap», va postil·lar el cap de l'Assemblea Nacional.

Per part seva, el secretari general de l'Organització d'Estats Americans (OEA), Luis Almagro, va exigir una «fe de vida» de Roberto Marrero. «Condemnem la detenció arbitrària de Roberto Marrero i exigim una fe de vida i el seu alliberament immediat», va reclamar.

No obstant això, en roda de premsa des de la seu de l'OEA, a Washington, va destacar que «la resposta de la comunitat internacional no pot ser un comunicat de condemna». «Aquests temps ja han passat», va assegurar, tot afegint que «això ja és completament insuficient».

Per altra banda, nou experts de Nacions Unides van reclamar una investigació independent sobre les morts que es van produir durant les protestes contra el Govern de Nicolás Maduro al gener, en el context de l'autoproclamació de Guaidó com a «president encarregat» de Veneçuela. Els vuit relators i el president del Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària, Seong-Phil Hong, van xifrar en almenys 26 les persones mortes a mans de les forces de seguretat i els grups paramilitars.