La Policia de París va confirmar la prohibició de les protestes dels Armilles Grogues previstes per a avui als Camps Elisis i al voltant del Palau de l'Elisi i l'Assemblea Nacional, un anunci que es va unir al d'altres ciutats franceses com Tolosa, Marsella i Niça. El president francès, Emmanuel Macron, s'ha marcat com a objectiu controlar aquest moviment, que compleix quatre mesos de protestes, després del rebrot de violència a la manifestació de dissabte passat a París, quan diversos comerços dels Camps Elisis van ser saquejats.

Macron va advertir que qualsevol protesta que desafiï les prohibicions serà automàticament dissolta. Avui s'estrenarà el nou prefecte de la Policia de París, Didier Lallement, ja que el seu antecessor va ser cessat aquesta setmana.

El Govern francès també desplegarà avui els soldats del pla antiterrorista, un cos creat després dels atemptats de París de l'any 2015 per defensar alguns dels edificis més emblemàtics de la capital.

La ministra de Defensa, Florence Parly, va defensar aquesta decisió i va insistir que és només per defensar alguns edificis il·lustres i deixar a la policia que controli els manifestants. «Òbviament està descartat que els soldats s'enfrontin cara a cara amb les protestes», va afirmar la ministra al diari Le Parisien. «Els soldats seran desplegats en alguns llocs i no estaran involucrats en absolut en operacions d'ordre públic», va destacar el governador militar de París, el general Bruno Le Ray. No obstant això, la confirmació de Le Ray que els soldats estan autoritzats a obrir foc si les seves vides estan perill va causar un gran enrenou entre l'oposició.