El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va tornar ahir a la primera línia de la política nacional, després del seu permís de paternitat de tres mesos, i ho va fer amb un míting a la plaça annexa al Reina Sofia, a Madrid, lloc on la formació ha celebrat fites importants per al partit, com la seva irrupció en les europees de 2014.

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, va tornar a la primera línia de la política amb un multitudinari míting en el qual va fer autocrítica sobre els errors de la formació, reconeixent que han fet «vergonya aliena» amb les baralles internes, «baralles per butaques, pels càrrecs, per la visibilitat», i va assumir que han decebut molta gent actuant «com un partit més».

Iglesias, acompanyat pels seus dirigents, per la formació, per les confluències i per col·lectius als quals va donar suport en les seves lluites, va prendre la paraula a cinc setmanes de les generals després del permís de paternitat de tres mesos, i va admetre que han jugat «amb les regles de l'adversari» i no han aconseguit canviar-les. «Hem callat moltes coses perquè ens hem cregut això de la cortesia parlamentària», va lamentar.

Per aquest motiu, va llançar un discurs de campanya dur contra els quals, diu, «manen més que els diputats», i va citar expressament cognoms com Ortega, Pérez o Fainé per referir-se a algunes de les 20 famílies més poderoses d'Espanya.

En el seu retrobament amb la militància, Iglesias va estar acompanyat per la portaveu del Grup Parlamentari de Podem i candidata per Madrid al Congrés, Irene Montero; el secretari d'Organització, Pablo Echenique; la portaveu adjunta del partit al Congrés, Ione Belarra; i la coportaveu de la formació, Noelia Vera, entre d'altres.

Iglesias es va retirar de la primera línia política el passat 20 de desembre, quan va participar en el seu últim ple del Congrés abans d'assumir a temps complet la cura dels fills bessons que té amb la portaveu parlamentària de Podem, Irene Montero. Ho van fer així per repartir-se al 50% la cura dels seus fills.

Aquest primer acte del candidat a la presidència per Podemos es va celebrar en la plaça annexa al Museu Reina Sofia, lloc de celebració de fites importants per a la formació, i amb una organització de l'esdeveniment diferent a l'habitual, amb un gran escenari circular en el centre de la plaça al voltant del qual s'ha col·locat el públic.