El Govern de Corea del Nord ha decidit retirar-se de l'oficina d'enllaç amb Corea del Sud que està establerta al nord de la frontera militaritzada entre els dos països, una decisió que suposa un cop als esforços del president de Corea del Sud, Moon Jae In, per posar fi a les hostilitats entre els dos països i que arriba després del fracàs de la cimera del líder nord-coreà, Kim Jong-un, amb el president nord-americà, Donald Trump, al Vietnam.

El viceministre d'Unificació sud-coreà, Chun Hae Sung, va assegurar que Corea del Nord ha comunicat al seu Govern que es retira de l'oficina d'enllaç seguint «instruccions d'un alt nivell» i que «no li importarà que Corea del Sud continuï a l'oficina».

En un altre ordre de coses, el grup dissident nord-coreà Free Joseon, que segons The Washington Post va ser el responsable de l'assalt a l'Ambaixada d'aquest país a Espanya el passat mes de febrer, ha contactat amb la Policia Federal nord-americana (FBI). El Post va divulgar un breu vídeo difós per l'organització -també coneguda com a Cheollima Civil Defense- en què es veu un dels seus membres destrossant retrats del fundador de Corea del Nord, Kim Il Sung, i del seu fill i successor, Kim Jong Il, amb subtítols que afirmen «fora el govern de la família Kim!».

«Recentment, a territori de la nostra pàtria...», comença el vídeo, suggerint, segons el diari, «que la gravació es va fer possiblement dins de l'Ambaixada nord-coreana a Madrid». Una falta de respecte a la imatge del líder pot castigar-se amb la mort a Corea del Nord.

Deu homes armats

L'assalt va tenir lloc el passat 22 de febrer, quan deu homes armats van entrar a la seu, van lligar i van emmordassar els que estaven a dins durant més de quatre hores i es van emportar ordinadors i documents. Free Joseon, però, no ha reivindicat oficialment l'assalt.