El Govern de Pedro Sánchez va aprovar, menys d'un mes abans de les eleccions del proper 28 d'abril, la més gran oferta d'ocupació pública per a l'Administració General de l'Estat (AGE) en més d'una dècada. Segons va explicar la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, el pla d'aquest exercici comptarà amb 33.793 places. La dada supera la ja important oferta de 2018, i cal remuntar-se fins al 2008 per trobar una xifra superior. D'aquesta manera, Sánchez aconsegueix el seu desig d'arribar a les eleccions amb un gran pla de treball públic que li serveixi com un potent argument electoral.

Per part seva, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va anunciar que al programa electoral de la seva formació inclouran la realització d'un referèndum a Catalunya com a «solució democràtica», però va matisar que qualsevol decisió sobre la realització del mateix necessita ser consensuada entre les forces polítiques. Per a Iglesias, aquest referèndum ha de reflectir totes les opcions possibles, que «no tenen per què ser només dues», i va incidir que aquesta proposta necessita suports. «Un no pot tancar-se amb la seva proposta, hi ha d'haver majoria», va recordar.

En un altre ordre de coses, el president de Vox, Santiago Abascal, va plantejar la construcció d'un mur a les fronteres de Ceuta i Melilla amb el Marroc «que potser hauria de pagar» el país alauita, que segons la seva opinió envia «onades d'immigrants clandestins» cap a Espanya per fer xantatge a la UE. Abascal va afegir que l'exèrcit hauria de vigilar les dues fronteres fins que s'aixequi aquest mur i rebre «les ordres necessàries» per defensar-les.

Paral·lelament, el número dos de la llista del Partit Popular per al Congrés dels Diputats per Madrid, Adolfo Suárez Illana, va destacar el valor econòmic, social i cultural dels toros i la caça, que aporten 3.000 milions d'euros i 6.500 a l'economia estatal, respectivament. A més, va destacar que suposen també una «solució important per a un altre dels nostres problemes, que és la despoblació en el món rural».