El Govern de Veneçuela ha rebutjat les «acusacions infundades» per Colòmbia sobre un suposat atac terrorista a les seves unitats militars el passat 26 de març. El Ministeri de Defensa de la República de Colòmbia va publicar un comunicat el 27 de març en el qual informava sobre un presumpte atac terrorista realitzat un dia abans, des de la ribera veneçolana del riu Arauca, en el sector La Yuca, contra unitats militars colombianes, generant ferides a un infant de Marina. A més, criticaven l'existència d'aquest tipus d'accions en contra de les forces públiques colombianes.

No obstant això, el Govern veneçolà ha explicat que diversos efectius militars veneçolans que realitzaven tasques d'inspecció a un mur de contenció en el municipi Páez, en l'estat Apuri, van ser objecte d'una «injustificada agressió per part d'una unitat de l'Armada Colombiana, les evidències físiques i gràfiques de la qual van ser recollides per una comissió d'investigació multidisciplinària a càrrec de la 92 Brigada Carib». Davant aquesta situació han denunciat la que consideren una provocació per part de les autoritats de Colòmbia, que se suma en la seva opinió, als «sistemàtics actes d'agressió contra les institucions nacionals sota la humiliant tutela de Washington».

En aquest sentit, el Govern bolivià diu que aquestes acusacions són un nou intent de crear un «fals positiu» contra aquest país amb la finalitat de justificar «eventuals agressions a Veneçuela, de personal paramilitar entrenat en territori colombià per a aquesta fi».