02 de abril de 2019
02.04.2019
Diari de Girona

El partit d'Erdogan podria perdre l'alcaldia d'Ankara

La força del president turc presentarà una apel·lació contra els resultats a la capital en identificar vots invàlids

02.04.2019 | 00:44
El partit d'Erdogan podria perdre l'alcaldia d'Ankara

Els primers resultats oficials de les eleccions locals celebrades diumenge a Turquia donarien al candidat de l'opositor Partit Republicà del Poble (CHP) l'alcaldia d'Ankara, la capital del país, amb un 50,62 per cent de vots una vegada escrutats el 92,36 per cent dels sufragis. Així, el candidat del CHP, Mansur Yavas, s'imposaria al de l'oficialista Partit Justícia i Desenvolupament (AKP), Mehmet Özhaseki (47,2 per cent), malgrat els advertiments del president turc, Recep Tayyip Erdogan, que va afirmar en campanya electoral que hi hauria «conseqüències» per als ciutadans de la capital si no triaven el seu candidat.

El partit d'Erdogan va anunciar que presentarà una apel·lació contra els resultats a la capital perquè «hem identificat vots invàlids i irregularitats a la majoria dels 12.158 centres de votació».

A Istanbul, la ciutat més poblada del país, el candidat de l'AKP, Binali Yildirim, s'hauria imposat amb un 48,71 per cent de vots al candidat del CHP, Ekrem Imamoglu (48,65 per cent).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook