El Govern va aconseguir que la Diputació Permanent del Congrés, tot i el rebuig del PP, convalidés els sis últims decrets llei aprovats pel Consell de Ministres, i cap d'ells tindrà modificacions ja que la Cambra va rebutjar tramitar-los com a projectes de llei. En concret, la Diputació Permanent del Congrés, que és l'únic òrgan que roman actiu després de la dissolució de les Corts per la convocatòria d'eleccions, va convalidar els decrets que estableixen canvis en el mercat del lloguer, l'ampliació dels permisos de paternitat a vuit setmanes, la recuperació del subsidi d'atur per a ciutadans a partir de 52 anys, l'habilitació perquè comunitats autònomes i ajuntaments utilitzin els seus superàvits, mesures en cas d'un Brexit sense acord i el desenvolupament de la liberalització del sector de l'estiba.

En tots ells, el Govern va comptar amb el suport de PSOE, Units Podem, ERC, PDeCAT, PNB, Compromís i EH-Bildu, avals suficients per tirar endavant les votacions, ja que junts sumen 33 dels 65 diputats de la Diputació Permanent. El PP, per la seva banda, va votar en contra de tots els decrets del Govern perquè considera electoralista l'aprovació d'aquestes normes urgents en un període en què les Corts Generals estan dissoltes.

Per la seva banda, Ciutadans i UPN van donar suport al decret amb mesures d'urgència en cas de produir-se una sortida del Regne Unit de la Unió Europea sense acord, i també l'ampliació dels permisos de paternitat. Tots dos van optar per abstenir-se al decret de l'estiba, mentre que la formació navarresa es va desmarcar de PP i Cs donant suport a la recuperació del subsidi d'atur i abstenint-se en el decret de lloguers.

Per altra banda, la Diputació Permanent del Congrés va rebutjar la possibilitat d'introduir canvis en els decrets lleis convalidats, ja que tant PP com PSOE van rebutjar la tramitació d'aquestes modificacions legals com a projectes de llei.

Entre els decrets que la Diputació Permanent va avalar es troba l'ampliació progressiva del permís de paternitat, que s'elevarà a vuit setmanes el 2019; a dotze el 2020 i a 16 el 2021, igualant així el de maternitat. El decret que recupera el subsidi d'atur per a persones de més de 52 anys també inclou l'obligació d'establir a les empreses un registre diari de la jornada dels treballadors, en el qual s'inclogui l'inici i la finalització de la jornada, així com diferents bonificacions a la contractació de persones en atur de llarga durada.

Per altra banda, el Congrés va avalar, aquest cop sí, les mesures del Govern per al mercat del lloguer, ja que el passat mes de gener va derogar un primer decret amb part de les mesures que avui va convalidar, com l'ampliació de la durada dels contractes a cinc anys o set en el cas que el propietari sigui una empresa. A més, es limiten els increments de preu a l'IPC durant la durada d'un contracte i s'impulsa l'establiment d'un índex de preus.

Un altre dels decrets convalidats és el que inclou mesures en cas de donar-se una Brexit sense acord i a la reciprocitat de tracte per part del Regne Unit. En cas de donar-se aquest cas, els aproximadament 400.000 britànics que viuen a Espanya tindran de termini fins al 31 de desembre de 2020 per sol·licitar la seva targeta d'identitat d'estranger, el document que acreditarà de forma definitiva la seva residència legal a Espanya.

Així mateix, el Congrés va convalidar els dos decrets aprovats a l'últim Consell de Ministres, un d'ells per completar la reforma de l'estiba i la seva liberalització. En aquest decret s'inclou una línia d'ajuts d'uns 120 milions d'euros per a prejubilacions.