13 de abril de 2019
13.04.2019
Diari de Girona

Detenen un exgeneral chavista a Madrid buscat per narcotràfic

Hugo Carvajal va reconèixer Guaidó com a president encarregat en un vídeo el 21 de febrer

13.04.2019 | 00:51
Detenen un exgeneral chavista a Madrid buscat per narcotràfic

Agents de la Policia Nacional van detenir a Madrid l'exgeneral de la Força Armada Nacional Bolivariana (FANB) Hugo Carvajal, reclamat pels Estats Units per un delicte de narcotràfic. Carvajal, que té una carrera militar de més de 30 anys i va ser cap de la intel·ligència militar de Veneçuela, va guanyar notorietat el passat 21 de febrer quan va gravar un vídeo en què reconeixia com a president encarregat Juan Guaidó.

Contra Carvajal hi ha càrrecs per narcotràfic als Estats Units, que el 2008 li van imposar sancions per ajudar el tràfic de drogues per part de la guerrilla colombiana de les FARC. El 2014 va evitar l'extradició als Estats Units, que el buscava amb relació al Cártel de los Soles, des de l'illa d'Aruba, perquè el Govern holandès va considerar que el general retirat comptava amb immunitat diplomàtica. Carvajal passarà avui a disposició del jutge de l'Audiència Nacional Alejandro Abascal, qui es troba de guàrdia aquesta setmana.

En un altre ordre de coses, el secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, va defensar les sancions dictades per la Casa Blanca contra el Govern de Nicolás Maduro, en resposta a les crítiques pel seu impacte en la població local, confiant que els veneçolans saben «qui és el dolent».

Els Estats Units són el principal soci internacional de Guaidó, que el passat 23 de gener es va autoproclamar «president encarregat». Washington ja havia adoptat sancions contra Caracas, però des de llavors les ha augmentat i les dirigeix també contra la indústria petroliera de Veneçuela. L'ONU i nombroses ONGs han expressat la seva preocupació per l'impacte negatiu que les mesures punitives podrien tenir sobre el poble.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook