Les autoritats dels Estats Units van arrestar un antic marine per la seva presumpta vinculació amb l'assalt dut a terme al febrer contra l'Ambaixada de Corea del Nord a Madrid, segons el diari nord-americà The Washington Post. El detingut és Christopher Ahn, que seria membre del grup dissident nord-coreà autoanomenat Defensa Civil Cheollima (CCD), que va reclamar la responsabilitat de l'assalt.

Per altra banda, agents federals van portar a terme un escorcoll a l'habitatge d'Adrian Hong, líder del CCD -grup també conegut com a Free Joseon. Lee Wolosky, advocat de Hong, es va mostrar «consternat» pel fet que les autoritats «hagin decidit executar ordres judicials contra ciutadans nord-americans que deriven de demandes criminals presentades pel règim de Corea del Nord».

«L'últim ciutadà nord-americà que va quedar sota custòdia del règim de Kim Jong-un va tornar a casa esguerrat per les tortures i no va sobreviure», va afegir, en referència a Otto Warmbier, detingut al país asiàtic el 2016 i mort poc després del seu retorn als Estats Units en coma el 2017.

Nicole Navas Oxman, portaveu del Departament de Justícia nord-americà, va rebutjar pronunciar-se sobre aquestes informacions. «No comentarem aquest assumpte en aquests moments», va dir. Un representant del Ministeri de Relacions Exteriors de Corea del Nord va definir a finals de març l'assalt a l'ambaixada com un «greu atac terrorista» i va advertr que Pyongyang està investigant si l'FBI i altres grups estan darrere d'aquest assalt a la delegació.