L'actor Volodymyr Zelensky va guanyar les eleccions presidencials a Ucraïna amb un 73,2% dels vots, segons els primers sondejos a peu d'urna. L'actual president, Petro Poroshenko, hauria obtingut només el 25,3% dels sufragis. La lentitud de les reformes i la mala situació econòmica haurien fet que Poroshenko perdi el poder a mans d'un actor sense experiència governamental o política.

Zelensky representa el rebuig als polítics tradicionals simbolitzat en el president. Tots els sondejos d'opinió apuntaven que guanyaria les eleccions amb entre un 60% i 70% dels vots, i Poroshenko mai va superar 30%. La seva única esperança era el vot ocult i que molts dels que van respondre «Zelensky» quan els van fer l'enquesta es quedessin a casa. A més, el còmic tenia una estructura política mínima i menys possibilitats de vigilar i condicionar el vot, una pràctica comuna a zones rurals a Ucraïna.

Poroshenko i Zelensky van protagonitzar un dur debat públic divendres. L'actual mandatari esperava posar en evidència la falta d'experiència política del comediant, però el debat va degenerar en un dur intercanvi d'insults i atacs personals. Zelensky, amb poca experiència i un programa eteri, és un productor d'èxit i un actor experimentat. Per això va sorprendre la seva mala actuació en el debat: llegint algunes de les seves intervencions i amb un compromès tremolor a les mans a pocs metres del president.

El candidat opositor va rebre una lleu multa per ensenyar a les càmeres la seva papereta marcada abans de dipositar-la a l'urna, segons va confirmar el seu director de campanya, Dimitri Razumkov. La llei electoral d'Ucraïna considera que es tracta d'un delicte menor. La norma d'ocultar el vot està destinada a garantir l'anonimat en el procés electoral.