La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha presentat a l'opositor Partit Laborista un nou acord duaner destinat a conservar els aspectes claus de l'actual relació que manté amb la Unió Europea i que li permetria aconseguir el seu suport al Parlament britànic amb vistes a l'aprovació de la sortida del país britànic de la Unió Europea.

«L'acord va ser presentat la setmana passada per ministres i responsables del Gabinet», va informar ahir BuzzFeed News, citant fonts pròximes a les converses. «En virtut d'aquest acord, Regne Unit seguiria involucrada en una unió duanera amb la Unió Europea seguint els punts clau actuals», afegien les fonts.

Si bé aquestes fonts no van posar data a un possible acord en aquest sentit, creuen possible que el líder laborista, Jeremy Corbin, pugui pronunciar-se al respecte abans de les eleccions europees d'aquest mes.

Les negociacions tenen lloc en un moment particularment difícil, enmig de la garrotada electoral sofert per tots dos partits a les eleccions municipals de dijous passat a Anglaterra.