La policia que investiga l'assassinat de la periodista Lyra McKee a Irlanda del Nord el passat abril va detenir quatre persones a Londonderry en compliment de la legislació terrorista. L'assassinat de McKee per un milicià nacionalista irlandès durant greus disturbis a la ciutat ha generat enuig a la província en la qual l'acord de pau assolit el 1998 va posar fi, en gran mesura, a la violència sectària que va causar la mort de més de 3.600 persones.

Quatre homes de 15, 18, 38 i 51 anys van ser arrestats ahir al matí a Londonderry en relació amb la violència registrada la nit en què McKee va ser assassinada, segons va informar el Servei de Policia d'Irlanda del Nord.

«En el marc de l'operació, els detectius han portat a terme escorcolls a quatre habitatges a la ciutat i ha detingut quatre persones en relació amb la violència que va ser orquestrada als carrers de Creggan durant la nit de l'assassinat de Lyra McKee», va explicar el superintendent Jason Murphy.

El Nou IRA, un dels pocs grups que s'oposen a l'acord de pau, ha reconegut que un dels seus membres va disparar contra la periodista de 29 anys quan va obrir foc contra els policies durant els disturbis dels quals McKee estava sent testimoni. L'assassinat, que es va produir després d'un atemptat amb cotxe bomba a Londonderry al gener i que la policia també va atribuir al Nou IRA, ha suscitat el temor que petits grups milicians marginats estiguin explotant el buit legal a la província.