El canceller austríac, Sebastian Kurz, va anunciar la destitució del ministre d'Interior, Herbert Kickl, per evitar possibles ingerències en la investigació de l'escàndol de corrupció que ha provocat la caiguda del vicecanceller Heinz-Chtistian Strache. «Crec fermament que el que necessitem ara és transparència completa i total i un aclariment independent», va afirmar Kurz.

El Partit de la Llibertat (FPÖ) de Strache i Kickl havia amenaçat de retirar tots els seus ministres del Govern si Kickl era destituït, un advertiment que es va materialitzar poc després de l'anunci de Kurz. Kickl era el tresorer del FPÖ el 2017, quan es va gravar el vídeo que va provocar l'escàndol després de la seva publicació el passat divendres. A les imatges es pot veure Strache negociant amb representants d'un oligarca rus a Eivissa la concessió de contractes públics a canvi de donacions al partit.

Strache, la formació del qual és soci menor en aquesta coalició, va decidir posar el seu càrrec a disposició de Kurz després d'una reunió mantinguda entre tots dos al matí de dissabte a la seu de la Cancelleria a Viena.