L'Audiència Provincial de Madrid va acordar que la instrucció del cas del suïcidi assistit de Maria José Carrasco, la malalta terminal d'esclerosi múltiple que es va suïcidar amb l'ajuda del seu marit, continuï al jutjat de Violència Sobre la Dona que ja l'investigava. Així consta en una interlocutòria en què els magistrats de la Secció 27 de l'audiència madrilenya atribueixen la competència de la causa al Jutjat de Violència sobre la Dona número 5 de Madrid. Contra la resolució no es pot interposar recurs.

L'abril passat, la titular d'aquest Jutjat va rebutjar la inhibició plantejada pel Jutjat d'Instrucció número 25 de Madrid en considerar que va existir una petició «seriosa i explícita» de la dona de voler acabar amb la seva vida. Després d'això, va tornar la causa a aquest jutjat. Ara, l'Audiència de Madrid tanca l'assumpte atribuint la competència al jutjat de violència sobre la dona en entendre que en aquesta fase processal «no es donen les circumstàncies per determinar fefaentment si es tracta d'un acte de violència contra una dona en l'àmbit de la parella», com determina la llei integral de violència sobre la dona.

En la resolució, la Sala considera que «no concorre en aquest concret instant del procés, de manera notòria», la causa d'exclusió que manté la magistrada del Jutjat de Violència Sobre la Dona núm 5. I ho fa «sense fer valoracions impròpies a aquest moment processal i en recta aplicació de l'article 87.4 de la Llei Orgànica del Poder Judicial». Els fets de les actuacions són qualificats com un possible delicte de cooperació al suïcidi.