La cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, es va veure obligada a desmentir que tingui problemes de salut després que durant la recepció del president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, fos captada amb fortes tremolors que fins i tot van fer témer per la seva estabilitat sobre la plataforma on es trobava.

Merkel va rebre a Berlín Zelenski. Durant la formació d'honor de les Forces Armades, i mentre sonaven els himnes dels dos països, la cancellera alemanya va començar a tremolar, si bé aquests moviments van remetre quan va començar a caminar. Ja en la roda de premsa, Merkel es va pronunciar sobre aquest episodi i va afirmar que va millorar després de beure tres gots d'aigua, cosa que suggereix una possible deshidratació de la dirigent. «Està totalment fora de perill», va explicar per part seva Zelenski.

Merkel, que es retirarà de la política al final del seu mandat, com a molt tard el 2021, farà 65 anys el mes que ve. L'octubre passat, després d'una sèrie de derrotes del seu bloc conservador a comicis regionals, va anunciar que no optarà a un nou mandat després de la present legislatura.