El ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació en funcions, Josep Borrell, ha explicat que aquest dijous assumirà la doble nacionalitat espanyola i argentina, condició aquesta última que li ve per part del seu pare, nascut a Mendoza i fill d'immigrants catalans.

"Demà signaré la doble nacionalitat espanyola i argentina perquè la història és que el meu pare va néixer a Mendoza i era fill d'immigrants catalans. N'he trobat la petjada i m'ha semblat una oportunitat interessant, encara que no aporti res des del punt de vista pràctic", ha afirmat el cap de la diplomàcia espanyola.

Borrell ha destacat la "genialitat" que va tenir el seu pare abans de tornar a Espanya per participar en la guerra civil i ha dit que la signatura de la nacionalitat argentina és "un petit homenatge" al seu progenitor "i a tants altres que proclamaven orgullosos la seva ascendència espanyola".

El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació ha llançat aquest missatge durant la seva intervenció en l'acte pel vintè aniversari de la Fundació Euroamérica, celebrat a Casa Amèrica