La segona onada de calor intensa que es registra aquest estiu a Europa elevarà els termòmetres de països com França, Alemanya o Països Baixos fins als 42 graus centígrads, unes temperatures rècord mai abans registrades en aquests països, segons va informar l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

La portaveu de l'AEMET, Delia Gutiérrez, va explicar que aquesta onada de calor a Europa està provocada per la mateixa massa d'aire càlid que està afectant Espanya amb un episodi de calor que, un cop analitzat, podria declarar-se també onada de calor.

El servei meteorològic francès, Meteofrance, va assenyalar que dimarts ja es van produir molts rècords històrics de temperatures màximes i mínimes al sud-oest de França, on «mai abans s'havia arribat a valors d'entre 40 i 42 ºC». «Són rècords absoluts», va explicar la portaveu, tot afegint que les prediccions a Alemanya estableixen que se superaran els 40,3 graus centígrads de 2015 en aquests propers dies.

En tot cas, confia que la borrasca que arribarà a Espanya avui i «refrescarà» l'atmosfera i després s'anirà traslladant cap a l'oest, començarà a afectar demà les illes Britàniques i l'oest de França i dissabte Alemanya, el nord d'Itàlia, Suïssa, Bèlgica i Països Baixos. «Es tracta de la segona onada de calor a Europa en el que va d'estiu i s'estan batent molts rècord de temperatures. Aquest nou episodi és curt però sembla que intens perquè se superaran els valors absoluts a nombroses ciutats».