27 de juliol de 2019
27.07.2019
Diari de Girona

Corea del Nord fa una demostració de força en provar dos nous míssils

Es tracta del primer assaig militar portat a terme des de la històrica cimera entre Trump i Kim Jong-un del 30 de juny

27.07.2019 | 00:39
Corea del Nord fa una demostració de força en provar dos nous míssils

Corea del Nord va confirmar que ha provat un nou tipus d'«arma tàctica teledirigida», en una operació armada que va elevar de nou les tensions regionals i que va ser rebuda amb advertències dels EUA perquè Pyongyang no segueixi amb aquestes «provocacions». El règim nord-coreà va llançar dijous dos míssils balístics des de la costa oriental cap al mar, un assaig que va qualificar com una «demostració de força» i un toc d'advertència als «militars bel·licistes sud-coreans».

Es tracta de la primera prova militar que realitza Pyongyang després de la històrica cimera que va reunir el seu líder, Kim Jong-un, i el president nord-americà, Donald Trump, el passat 30 de juny a la frontera entre les dues Corees. Aquesta operació representa una nova protesta de Corea del Nord pels exercicis militars castrenses programats per al mes que ve entre els Estats Units i Corea del Sud, anomenats «19-2 Dong Maeng», que tindran un desplegament menor que a altres ocasions. Però també per la introducció d'«armes d'atac ultramodernes» a Corea del Sud, en aparent al·lusió al desplegament el 2021 de nous avions d'atac nord-americans comprats pel Govern de Seül.

Tots dos projectils van volar prop de 600 quilòmetres, van aconseguir una alçada màxima de 50 quilòmetres i són similars al míssil terra-terra Iskander, tenint en compte la trajectòria parabòlica i altres dades. Si bé Pyongyang ha fet servir míssils Iskander en el passat, solien tenir un abast de 400 quilòmetres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook