Tunísia va acomiadar ahir dissabte Beyi Caid Essebsi, el seu primer president democràtic, amb un funeral d'Estat que es va celebrar al Palau de Cartago davant una nodrida representació de la classe política de la nació magribina i mandataris internacionals, així com milers de ciutadans.

El taüt amb les restes mortals de Essebsi va ser traslladat a les 10.45 (hora local) des de la residència presidencial de Donar Essalem al Gran Saló del Palau de Cartago per sis soldats de la Legió d'Honor dels tres cossos militars que van marxar en una «atmosfera solemne».

El fèretre, que estava cobert amb la bandera nacional, va ser dipositat davant el president interí, Mohamed Ennaceur, i el primer ministre, Yusef Chahed, que es van acostar fins a la caixa de fusta en una mostra de respecte cap a Essebsi.

Essebsi va morir dijous passat. Era una figura clau de la política tunisiana, ja que va participar en els règims de Habib Burguiba i Zine el Abidine ben Alí i va ressorgir després de la Revolució dels Gessamins per ser el primer president democràtic del país.