Les autoritats de Rússia van anunciar ahir l'evacuació d'una localitat situada a prop de la base en la qual la setmana passada es va produir una explosió durant un assaig amb un propulsor experimental per míssils, si bé el van desvincular del succés.

La portaveu de l'administració de la ciutat de Severodvinsk, Xenia Yudina, va manifestar que «el departament territorial de Nyonoksa va ser notificat de les activitats planificades dels cossos de comandament militar».

«Es va demanar als residents de Nyonoksa que abandonessin el llogaret mentre es realitzin les activitats en el matí» d'avui, va afegir, segons va informar l'agència de notícies Sputnik.

L'anunci va arribar hores després que l'agència de meteorologia russa Rosgidromet afirmés que els nivells de radiació nuclear a Severodvinsk (nord-oest) es van multiplicar entre quatre i 16 vegades després de l'incident de la setmana passada.

El Ministeri de Defensa va dir en un principi que la radiació no s'havia alterat després de l'incident, però les autoritats de Severodvinsk van dir que sí hi havia un repunt en el nivell de radiació. Greenpeace calcula un augment de 20 vegades en el nivell de radiació nuclear.

Per la seva banda, el Kremlin ha descartat riscos per a la salut de la població després de l'incident.