L'ONG espanyola Open Arms ha lamentat avui que els 134 migrants que queden a bord de l'embarcació, en aigües italianes davant les costes de Lampedusa, estan molt nerviosos i resulta difícil mantenir la situació sota control, pel que ha demanat una solució amb urgència.
La portaveu de l'ONG espanyola Open Arms a Itàlia, Veronica Alfonsi, ha explicat a Efe que "la situació és molt crítica" i ha recordat que en les últimes hores han estat evacuats d'urgència tretze persones, almenys cinc d'ells per causes psicològiques.
" És molt difícil mantenir la situació sota control. Les persones que encara estan dins veuen com hi ha hagut altres que han estat evacuats i ells no, i això genera molta agitació. A més, tenen por que no siguin acollits i siguin deportats a Líbia" , ha comentat.
Alfonsi ha subratllat que porten quinze dies esperant una solució i que se senten "aïllats i això no és tolerable".
Per això ha demanat que les autoritats italianes els permetin desembarcar perquè tots els rescatats puguin rebre assistència mèdica i psicològica.
Dels 134 migrants a bord, " hi ha encara 29 menors, encara que els més petits ja han baixat a terra".
Open Arms espera un port segur des de l'1 d'agost i des el 14 d'agost es troba en aigües italianes, després que la Justícia d'aquest país cancel·lés la prohibició signada pel seu ministre de l'Interior, Matteo Salvini, i li permetés deixar enrere les aigües internacionals.
El líder ultradretà, però, no autoritza el desembarcament de les persones i aquestes segueixen bloquejades a prop de Lampedusa.
El primer ministre italià, Giuseppe Conte, va anunciar diumenge que els Governs d'Espanya, França, Alemanya, Romania, Portugal i Luxemburg li han transmès la seva disponibilitat per acollir una part dels immigrants rescatats per l'Open Arms.
Des d'Espanya, fonts del Govern van confirmar la seva disposició a participar en un "repartiment equilibrat" d'aquestes persones, i van afegir que l'Executiu treballa amb la Comissió Europea i altres països membres de la Unió Europea per aconseguir una solució comuna, "europea, ordenada i solidària ".