16 de agost de 2019
16.08.2019
Diari de Girona

L'Open Arms sol·licita un desembarcament urgent

Lamenta que els immigrants estan molt nerviosos i és difícil mantenir la situació sota control

16.08.2019 | 18:28
L'Open Arms sol·licita un desembarcament urgent

L'ONG espanyola Open Arms ha lamentat avui que els 134 migrants que queden a bord de l'embarcació, en aigües italianes davant les costes de Lampedusa, estan molt nerviosos i resulta difícil mantenir la situació sota control, pel que ha demanat una solució amb urgència.La portaveu de l'ONG espanyola Open Arms a Itàlia, Veronica Alfonsi, ha explicat a Efe que "la situació és molt crítica" i ha recordat que en les últimes hores han estat evacuats d'urgència tretze persones, almenys cinc d'ells per causes psicològiques.

" És molt difícil mantenir la situació sota control. Les persones que encara estan dins veuen com hi ha hagut altres que han estat evacuats i ells no, i això genera molta agitació. A més, tenen por que no siguin acollits i siguin deportats a Líbia" , ha comentat.

Alfonsi ha subratllat que porten quinze dies esperant una solució i que se senten "aïllats i això no és tolerable".

Per això ha demanat que les autoritats italianes els permetin desembarcar perquè tots els rescatats puguin rebre assistència mèdica i psicològica.

Dels 134 migrants a bord, " hi ha encara 29 menors, encara que els més petits ja han baixat a terra".


Open Arms espera un port segur des de l'1 d'agost i des el 14 d'agost es troba en aigües italianes, després que la Justícia d'aquest país cancel·lés la prohibició signada pel seu ministre de l'Interior, Matteo Salvini, i li permetés deixar enrere les aigües internacionals.

El líder ultradretà, però, no autoritza el desembarcament de les persones i aquestes segueixen bloquejades a prop de Lampedusa.

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, va anunciar diumenge que els Governs d'Espanya, França, Alemanya, Romania, Portugal i Luxemburg li han transmès la seva disponibilitat per acollir una part dels immigrants rescatats per l'Open Arms.

Des d'Espanya, fonts del Govern van confirmar la seva disposició a participar en un "repartiment equilibrat" d'aquestes persones, i van afegir que l'Executiu treballa amb la Comissió Europea i altres països membres de la Unió Europea per aconseguir una solució comuna, "europea, ordenada i solidària ".
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook