La Guàrdia Costanera italiana ha informat que els exàmens realitzats a l'Open Arms al port sicilià de Porto Empedocle han detectat "anomalies greus" que justifiquen la immobilització "immediata" del vaixell, sobre el qual també pesa una ordre de segrest dictada per la Fiscalia .

Efectius de la Guàrdia Costanera han inspeccionat aquest dijous l'Open Arms, que dimarts va poder atracar a Lampedusa gràcies a una mesura d'urgència del fiscal i en contra del criteri del ministre de l'Interior, Matteo Salvini, que impedeix qualsevol desembarcament de migrants i refugiats rescatats per una ONG.

Les anàlisis realitzades en les últimes hores haurien detectat "una sèrie d'anomalies greus relatives a la seguretat de la navegació, al respecte de la normativa en matèria de protecció de l'àmbit marí i l'entrenament i familiaritat de la tripulació amb els procediments d'emergència", segons la Guàrdia Costanera.

Aquestes anomalies impliquen "l'immediat tancament administratiu" del vaixell, a l'espera almenys que se solucionin "les irregularitats tècniques i operatives" detectades durant la inspecció, diu el comunicat.

El fiscal d'Agrigent, Luigi Patronaggio, també ha sol·licitat aquest dijous al jutge d'instrucció d'aquesta ciutat siciliana que confirmi el segrest preventiu de l'Open Arms, que des de la vigília es troba a Porto Empedocle després de desembarcar dimarts a Lampedusa als 83 migrants que tenia a bord.