El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar que ha decidit posposar la reunió amb la primera ministra de Dinamarca, Mette Frederiksen, per la seva negativa a discutir «la compra de Groenlàndia». «Basant-me en els comentaris de la primera ministra Mette Frederiksen, que no té interès a discutir la compra de Groenlàndia, posposaré la nostra reunió programada d'aquí a dues setmanes», va assenyalar el mandatari.

Trump va explicar que la primera ministra ha estat capaç d'«estalviar una gran quantitat de despeses i esforços» per als dos països després de ser «tan directa». «Li agraeixo això i espero tornar a programar la reunió en algun moment en el futur», va asseverar el president nord-americà.

Trump va assegurar que la primera ministra de Dinamarca va ser «desagradable» en titllar d'«absurd» l'interès de la Casa Blanca per comprar Groenlàndia. «No va ser la forma més amable» de respondre, va afegir el mandatari, que va apuntar que «n'hi hauria hagut prou amb què digués no».

D'altra banda, el Govern dels Estats Units va anunciar una reforma que permetrà que les famílies d'immigrants puguin romandre detingudes de manera indefinida, en substitució d'un acord de 1997 que de facto limita aquest temps d'arrest a un màxim de 20 dies per no perjudicar els nens.

La nova normativa, que previsiblement serà impugnada als tribunals, està cridada a substituir l'anomenat Acord Flores, un pacte que implica l'alliberament de les famílies en 20 dies i que, segons l'opinió de l'actual Govern, incita els immigrants a entrar als Estats Units amb nens.

«Cap nen hauria de ser un peó», va afirmar el secretari en funcions de Seguretat Interior, Kevin McAleenan, en presentar la nova normativa, que serà publicada demà al Registre Federal i entrarà en vigor 60 dies després si abans no prospera algun dels recursos que previsiblement es presentaran.