El president nord-americà, Donald Trump, va assegurar que no vol anar a la guerra amb l'Iran, encara que va advertir que els Estats Units estan «ben preparat» en cas que sorgeixi un conflicte entre els dos països, després dels atacs del passat cap de setmana contra refineries a l'Aràbia Saudita. «No vull guerra amb ningú. Certament ens agradaria evitar-ho», va afirmar Trump després d'una reunió amb el príncep hereu de Bahrain, Salman bin Hamad al-Khalifa.

En cas de produir-se un conflicte, el mandatari va considerar que els Estats Units estan «més ben preparats» que l'Iran, ja que tenen «els millors sistemes armamentístics del món», i va repassar l'actual arsenal militar nord-americà, del qual va destacar diversos tipus de míssils, tancs i avions. «Tenim un nivell molt alt de munició. Estàvem a un nivell molt baix quan vaig arribar», va presumir.

Trump va assegurar que prefereix no reunir-se amb el seu homòleg iranià, Hassan Rohani, en resposta a una pregunta sobre si una trobada és encara possible per a la setmana que ve. Des de la Casa Blanca s'havia suggerit que podria donar-se una reunió entre Trump i Rohani a finals d'aquest mes a l'Assemblea General de l'ONU a Nova York.

No obstant això, el líder suprem de l'Iran, Ali Khamenei, va descartar negociacions «a cap nivell» amb els EUA. «Negociar significa la imposició de les demandes dels EUA a la República Islàmica i és una manifestació de la victòria de la campanya de màxima pressió de Washington», contra l'Iran, va assegurar el líder suprem.

Per part seva, l'Aràbia Saudita va assegurar que pot fer front als efectes dels atacs amb drons contra dues destacades plantes de la petroliera Aramco i que ja ha aconseguit restablir el subministrament de cru als nivells anteriors dels atacs, que van reduir en un 50% la producció del regne.

El rei saudita, Salman bin Abdelaziz, va insistir que el seu país pot gestionar els efectes dels atacs contra les plantes de Abqaiq i Khurais de la companyia estatal Aramco i va afegir que l'objectiu de l'atac no va ser només el seu país, sinó els subministraments de petroli a nivell internacional, el que suposa una «amenaça per a l'estabilitat de l'economia mundial».

Per altra banda, el preu del cru va recular després d'haver-se disparat un 15% el dia anterior. El barril de Brent, de referència a Europa, va concloure la sessió en el mercat de futurs de Londres a 64,65 dòlars, un 6,33% menys.