El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va assegurar que si hagués cedit a les pretensions d'Unides Podem i hagués acceptat tenir com a ministres persones de l'entorn de Pablo Iglesias que no tenen experiència en gestió «no dormiria tranquil». «Ni jo dormiria tranquil ni tampoc el 95 per cent dels ciutadans, entre ells votants de Podem», va afegir Sánchez en una entrevista a la Sexta en què va assenyalar que ell no pretén dir «no és no» a la coalició, però sí que va insistir que s'ha demostrat que aquesta fórmula és «inviable». Va reiterar, però, que es podria tenir amb Podem acords concrets sobre polítiques i propostes.

D'altra banda, el cap de l'Executiu en funcions va prometre que les 370 mesures amb les quals va proposar a Podem arribar a un acord programàtic aniran incloses en el programa electoral del PSOE, i va anunciar també que crearà un comitè que conformarà la societat civil per avaluar el grau de compliment dels compromisos que ha adquirit amb ella. El líder socialista va assegurar que si el seu únic objectiu hagués estat ser president hauria acceptat la coalició, però no va voler cedir davant les imposicions d'Iglesias, que volia carteres com les d'Hisenda, Seguretat Social i Política Energètica.

D'altra banda, el PSOE va afirmar que afronta les eleccions del 10 de novembre sense por a un augment de l'abstenció, a un càstig dels votants progressistes desencantats amb la manca d'entesa de l'esquerra ni tampoc a l'efecte que tindria un hipotètic pas d'Íñigo Errejón a la batalla política estatal. «Quan un va a les eleccions, no ha de tenir por de res, perquè, en definitiva, el que busca és la confiança de la gent», va afirmar el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos.

Podem tampoc es va donar per al·ludit. La portaveu al Congrés, Irene Montero, va explicar que no li fa por que Más Madrid concorri a les eleccions perquè a la seva formació li preocupen «les coses serioses».

Paral·lelament, el líder del PP, Pablo Casado, va defensar la proposta d'integració que suposa España Suma, una coalició que, segons càlculs de la direcció del partit, podria aconseguir la majoria absoluta a les properes eleccions del 10 de novembre.