La Policia Nacional va desplegar un dispositiu a tot Espanya per combatre l'entrada de menors a les cases d'apostes, casinos i locals de joc, a les quals se'ls està recordant l'obligatorietat de demanar el DNI als seus clients. Es tracta, segons van assenyalar policials, de l'Operació Arcade, que es va desenvolupar de forma coordinada amb altres països d'Europa.

Aquest tipus d'operacions especials consisteixen en batudes i inspeccions simultànies que busquen sorprendre en la comissió d'algun il·lícit o sanció administrativa. És la primera d'aquest tipus realitzada per la Policia Nacional en relació amb el joc i en la mateixa van participar agents destinats a Seguretat Ciutadana a totes les províncies amb la col·laboració de Policia Foral de Navarra i els Mossos d'Esquadra a Catalunya per ser aquests cossos els competents a la seva demarcació.

Les comunitats autònomes són les competents en la regulació de les cases d'apostes presencials i els salons de joc que es troben al seu àmbit territorial. En el cas que algun dels clients no hagi complert els 18 anys s'ha d'aixecar una acta contra el local que pot suposar la pèrdua de la llicència d'activitat i sancions econòmiques.

A més d'incoar l'expedient de sanció al local, els policies han de traslladar a comissaria els menors que trobin i, un cop a dependències policials, alertar els seus pares o tutors legals perquè passin a recollir-los.

La Comissaria General de Policia Judicial, en la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la qual existeix un grup dedicat a delictes relacionats amb els jocs d'atzar, va ser l'encarregada de coordinar aquest dispositiu, els resultats del qual es coneixeran a partir del 3 d'octubre.