Els ambaixadors dels països que seguiran a la Unió Europea després del Brexit es van mostrar d'acord en retardar un cop més la data de sortida del Regne Unit de la UE, tot i que no van pactar la durada de la pròrroga. França està pressionant els altres països perquè la prórroga sigui curta, però no hi ha res decidit. «Tots han estat d'acord en la necessitat d'una extensió per evitar un Brexit sense acord», van assenyalar fonts oficials després d'una reunió dels diplomàtics.

La cita va permetre als ambaixadors debatre per primera vegada la petició del primer ministre britànic, Boris Johnson, de retardar la retirada del Regne Unit fins el 31 de gener de 2020, i les fonts van explicar que no estava previst prendre ahir una decisió definitiva. Així, la durada exacta de la pròrroga se seguirà discutint els propers dies, ja que els ambaixadors tenen previst tornar a reunir-se demà per tractar la qüestió.

Per part seva, Johnson dubta sobre si intentar aprovar l'acord del Brexit per una via més lenta de la que s'esperava o bé intentar convocar unes eleccions anticipades. El cap de Govern espera definir la seva estratègia una vegada que la Unió Europea decideixi si concedeix una pròrroga a la sortida del Regne Unit més enllà del 31 d'octubre, així com la longitud d'aquesta eventual extensió.

Johnson té molt clar que el procés per abandonar el bloc comunitari podria desbloquejar-se amb unes eleccions, en les quals, segons les enquestes, seria el gran favorit.