L'alta comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans, Michelle Bachelet, va anunciar l'enviament d'una missió de verificació a Xile per investigar les possibles violacions a les llibertats fonamentals durant les recents protestes en aquest país. «Després de monitoritzar la crisi des de l'inici, he decidit enviar una missió de verificació per examinar les denúncies de violacions dels drets humans a Xile», va destacar l'expresidenta d'aquest país en el seu compte oficial de Twitter.

Paral·lelament, el canceller de Xile, Teodoro Ribera, va assegurar en una reunió amb corresponsals estrangers que el Govern ha posat totes les precaucions possibles perquè es respectin els drets humans durant l'estat d'excepció que regeix des del passat divendres. El canceller va comentar que dilluns passat, personal diplomàtic xilè va comparèixer davant de l'ONU i l'Organització d'Estats Americans (OEA) per informar-los de les mesures adoptades pel Govern.

Milers de persones van tornar a reunir-se a la Plaza Italia, al centre de Santiago de Xile, per mostrar de nou el seu rebuig al Govern de Sebastián Piñera per setè dia consecutiu, enmig d'una crisi que ja ha causat 18 morts en les protestes. La gent va començar a arribar a la zona, que ha estat el punt de major confluència de manifestants a tot el país, de forma independent durant el matí, i amb el pas de les hores la multitud es va anar incrementant en un ambient festiu i amb escassa presència de forces de l'ordre. Ni militars, que estan desplegats a moltes ciutats del país que es troben sota estat d'emergència, ni Carrabiners havien intervingut a l'hora de tancar aquesta edició a causa de disturbis o excessos. Els manifestants van portar a terme diverses cassolades.